2888 x gelezen
IP #2 2017: cybersecurity
IP #2 2017: cybersecurity
8 maart 2017

Ronald Prins, directeur van cyberbeveiligingsbedrijf Fox-IT, doet in IP #2 een aantal pittige uitspraken. ‘Ik hoop eigenlijk op een grote cyberramp. Dan weet ik zeker dat de ogen van de overheid geopend worden.’ Hij benadrukt dat we af moeten van het ongegronde standpunt dat alle cruciale instanties/bedrijven in Nederland zelf voor hun beveiliging moeten zorgdragen. 

Ook in dit nummer: aandacht voor virtuele assistenten. Het is voor technologiebedrijven als Amazon, Google en Apple inmiddels dringen geblazen: ze willen allemaal ons digitale hulpje zijn – niet alleen op de smartphone, maar ook thuis, op kantoor en zelfs in de auto. Vincent Janssen zoekt het antwoord op de vraag of digitale assistenten de toekomst hebben.

Verder spreekt Dafne Jansen in deze IP-editie Tom van de Wetering, commercieel directeur van SETUP. Hoe gaat de samenwerking met de Centrale Bibliotheek in Utrecht? Eric Sieverts test de zoekmogelijkheden van de portal Haagse Feiten. En Klaas Jan Mollema vervolgt in dit nummer zijn serie over big data.

Blader hier een verkorte versie van het nummer door.

 

 

 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.