3521 x gelezen
IP #2: de ip’er achter de camera
IP #2: de ip’er achter de camera
8 maart 2016

In dit voorjaarsnummer staat ‘naar buiten’ centraal. Of beter gezegd: informatieprofessionals die naar buiten treden. Zo vertellen Nederlandse universiteitsbibliotheken hoe ze gebruikmaken van YouTube als communicatiekanaal (en, inderdaad, zelf achter de camera staan).

Alla Keselman van de Amerikaanse National Library of Medicine (NLM) laat zien hoe je educatieve game-apps voor scholieren ontwikkelt. Verder in dit nummer: een onderzoek naar online bibliotheektutorials in het hoger onderwijs en een bijdrage over het kennismanagement bij Koninklijke Visio.

Plus: de mogelijkheden die de nieuwe Wet hergebruik van overheidsinformatie biedt aan de archiefsector. Kan die sector daardoor waardecreatie vinden buiten de eigen instellingen? 

Bekijk hier een voorproefje van dit nummer.

 
IP #2 2017: cybersecurity

Ronald Prins, directeur van cyberbeveiligingsbedrijf Fox-IT, doet in IP #2 een aantal pittige uitspraken. ‘Ik hoop eigenlijk op een grote cyberramp. Dan weet ik zeker dat de ogen van de overheid geopend worden.’ Hij benadrukt dat we af moeten van het ongegronde standpunt dat alle cruciale instanties/bedrijven in Nederland zelf voor hun beveiliging moeten zorgdragen.