7247 x gelezen
IP #7 2014
IP #7 2014
3 oktober 2014

Een uitspraak van het Europese Hof verplicht Google en andere zoekmachines om, als iemand vraagt om webpagina’s met persoonlijke gegevens niet meer te tonen in de lijst met resultaten, dat verzoek serieus in behandeling te nemen. Voor de gedupeerden uiteraard heel goed nieuws. Maar: hoe gaan zoekmachines het recht op vergetelheid in praktijk brengen? Zit de officiële waakhond, het College bescherming persoonsgegevens, daar wel bovenop? En is de vrijheid van meningsuiting en de integriteit van nieuwsarchieven voldoende gegarandeerd? Je leest het in deze IP.

 
Verder in dit nummer aandacht voor smartwatches. Jouw hartslag, jouw sportieve prestaties en jouw locatie: voortaan is een kleine polsbeweging al genoeg om deze gegevens te bekijken en met Jan en alleman te delen. Dat op 2.000 manieren te zien is hoe laat het is: bijzaak. Informatieverstrekkers zijn het. In dit vakblad is een marktverkenning daarom op zijn plaats. 
 
Bekijk een voorproefje van dit nummer op issue.com
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).