4460 x gelezen
IP #1 2014
IP #1 2014
24 januari 2014

In Nederland wordt al jaren gesproken over certificering van het vak van de informatieprofessional. Maar de praktijk blijkt vooralsnog weerbarstig. Voor een specifieke groep, namelijk octrooi-informatiespecialisten, is deze certificering wel in aantocht, een internationale nog wel. Bettina de Jong (Shell) vertelt in een interview over deze ontwikkelingen – en geeft en passent een interessant inkijkje in haar vakgebied.

Nog een inkijkje in dit nummer: digitaal vergaderen met de iPad bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Bertjan Kaan vertelt als senior adviseur DIV over deze nieuwe stap in informatiebeheer.

Verder belicht Edwin Mijnsbergen in de nieuwsrubriek de toenemende samenwerking tussen bibliotheken en lokale omroepen en krantenredacties. En dan nog dit: verrassend genoeg willen we als we op reis zijn, thuiskomen in een bibliotheek. Carola van der Drift onderzoekt hotels op hun boekenthema. 

Bekijk een voorproefje van dit nummer op issuu.com.  

 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.