4029 x gelezen
IP #1 2014
IP #1 2014
24 januari 2014

In Nederland wordt al jaren gesproken over certificering van het vak van de informatieprofessional. Maar de praktijk blijkt vooralsnog weerbarstig. Voor een specifieke groep, namelijk octrooi-informatiespecialisten, is deze certificering wel in aantocht, een internationale nog wel. Bettina de Jong (Shell) vertelt in een interview over deze ontwikkelingen – en geeft en passent een interessant inkijkje in haar vakgebied.

Nog een inkijkje in dit nummer: digitaal vergaderen met de iPad bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Bertjan Kaan vertelt als senior adviseur DIV over deze nieuwe stap in informatiebeheer.

Verder belicht Edwin Mijnsbergen in de nieuwsrubriek de toenemende samenwerking tussen bibliotheken en lokale omroepen en krantenredacties. En dan nog dit: verrassend genoeg willen we als we op reis zijn, thuiskomen in een bibliotheek. Carola van der Drift onderzoekt hotels op hun boekenthema. 

Bekijk een voorproefje van dit nummer op issuu.com.  

 
IP #2 2017: cybersecurity

Ronald Prins, directeur van cyberbeveiligingsbedrijf Fox-IT, doet in IP #2 een aantal pittige uitspraken. ‘Ik hoop eigenlijk op een grote cyberramp. Dan weet ik zeker dat de ogen van de overheid geopend worden.’ Hij benadrukt dat we af moeten van het ongegronde standpunt dat alle cruciale instanties/bedrijven in Nederland zelf voor hun beveiliging moeten zorgdragen.