4646 x gelezen
IP #1 2014
IP #1 2014
24 januari 2014

In Nederland wordt al jaren gesproken over certificering van het vak van de informatieprofessional. Maar de praktijk blijkt vooralsnog weerbarstig. Voor een specifieke groep, namelijk octrooi-informatiespecialisten, is deze certificering wel in aantocht, een internationale nog wel. Bettina de Jong (Shell) vertelt in een interview over deze ontwikkelingen – en geeft en passent een interessant inkijkje in haar vakgebied.

Nog een inkijkje in dit nummer: digitaal vergaderen met de iPad bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Bertjan Kaan vertelt als senior adviseur DIV over deze nieuwe stap in informatiebeheer.

Verder belicht Edwin Mijnsbergen in de nieuwsrubriek de toenemende samenwerking tussen bibliotheken en lokale omroepen en krantenredacties. En dan nog dit: verrassend genoeg willen we als we op reis zijn, thuiskomen in een bibliotheek. Carola van der Drift onderzoekt hotels op hun boekenthema. 

Bekijk een voorproefje van dit nummer op issuu.com.  

 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).