Bezoek aan International Conference of Art Libraries

Michiel Nijhoff bezocht van 27 t/m 29 oktober de 7th International Conference of Art Libraries in Florence. Een impressie.

Ga eens vreemd (vagin en peni, deel 2)

Google is als een vaste partner: je bent eraan gewend, er treedt geleidelijk aan een zekere sleur op en je kent na verloop van tijd alle gebreken van de ander, maar toch blijf je 'm trouw, al was het maar uit gewoonte. Daarom kan ik iedereen adviseren om af en toe eens vreemd te gaan. Met een zoekmachine uiteraard.

Blog: Vagin en peni

Rob Feenstra bezocht de Internet Librarian International Conference 2016. "De onverholen weerzin die ik bij een aantal sprekers opmerkte over dit soort fouten/interpretaties/bedilzucht bij Google is eigenlijk best begrijpelijk.

Taxonomy Boot Camp Londen 2016

Op 18 en 19 oktober vond in Londen de eerste Europese Taxonomy Boot Camp plaats. Joyce van Aalten spotte er twee trends.

Getest: Jouwzoekmachine.nl

Onlangs is Jouwzoekmachine.nl, de nieuwe kinderzoekmachine van WizeNoze, gelanceerd. Lourense Das nam de proef op de som.

Hans Warren op zwart in de Krantenbank Zeeland

Wat hebben we hier? Het is een screenshot van een artikel in de Krantenbank Zeeland van de Zeeuwse Bibliotheek, dat in maart 2000 werd geschreven door Hans Warren, voor de PZC. Dat artikel is 'op zwart gezet' omdat de toenmalige partner van Warren, Mario Molegraaf, geld wil zien voor artikelen die Warren in het verleden schreef voor de krant.

Impressie MIC-bijeenkomst over de toekomst van het informatievakgebied

Op 29 januari jl. bogen zich 45 informatieprofessionals in 'de Broedplaats' van activiteitencentrum FLOOR op de Hogeschool van Amsterdam over 'de toekomst van het informatievakgebied'. Een korte impressie.

Zoeken van informatie bestraft

Een opmerkelijk vonnis is afgelopen week uitgesproken tegen een man die van plan was naar Syrië af te reizen en deel te nemen aan de jihad, aldus Jos van Dijk. 'Het zoeken van informatie is onder de definitie van een misdrijf gebracht.'

 
IP #1 2017: Open web

Sinds november 2016 zijn Amerikaanse klimaatwetenschappers druk bezig om hun databases veilig te stellen, schrijft Enno Meijers in dit nummer. Zij vrezen dat president - en klimaatscepticus - Trump hun onderzoeksprogramma’s zal stilleggen en hun enorme dataverzamelingen van het web zal laten verdwijnen.