2700 x gelezen
Belastingdienst/FIOD zoekt een operationeel analist
Belastingdienst/FIOD zoekt een operationeel analist
15 juni 2017

Stand­plaats Amsterdam
Uren per week 32 - 36
Maand­salaris €2.519 - €4.605
Salaris­ niveauschaal 9, schaal 10, schaal 11
Niveau Bachelor - HBO
Vakgebied Fiscaal, Financieel  /  economisch, Orde  /  vrede  /  veiligheid
Reageren voor 29 juni
Vacature­nummer 909254
Dienst­verband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)

Functieomschrijving
Ben jij de deskresearcher die veel en boeiende informatie kan doorgronden en toch het overzicht behoudt? Ben je analytisch sterk en kun jij hoofd- van bijzaken onderscheiden? Wil jij bijdragen aan een gezonde bv Nederland, waarin geen plaats is voor fraude? Ben jij onze nieuwe operationeel analist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) van de Belastingdienst?

De FIOD is de opsporingsdienst van de Belastingdienst. Dagelijks krijgen wij fraudemeldingen binnen van collega’s van de Belastingdienst, Douane, politie, burgers of bijvoorbeeld De Nederlandsche Bank of de Autoriteit Financiële Markten. Op het moment dat iemand belasting ontduikt of op andere manier fraudeert, kan de FIOD optreden.

In jouw rol van operationeel analist bij de FIOD voer je analyses uit binnen complexe opsporingsonderzoeken. Je stelt een analyseplan op, bepaalt welke data nodig zijn en waar je die kunt vinden. Nadat je de data hebt ontvangen, voer je operationele analyses uit naar mogelijke verbanden tussen verdachten, getuigen, locaties, goederenstromen, geldstromen en e-mailverkeer. Ook voer je printlijstanalyses, tapanalyses, analyses van criminele structuren en verhooranalyses uit en je maakt bewijsmatrixen. Jij bent degene die onderlinge verbanden tussen verschillende strafbare feiten zichtbaar maakt en je legt de uitkomst van jouw analyses dan ook nauwkeurig vast.

Voor de operationele analyses gebruik je informatie uit beschikbare bronnen, maar tegelijkertijd houd je ogen en oren open voor bronnen die de al beschikbare informatie kunnen verrijken, of voor nieuwe invalshoeken. Je denkt vanuit het perspectief van de ander of hetgeen je onderzoekt en je bent altijd op zoek naar het blootleggen van nieuwe verbanden. Dit alles leidt dan tot jouw advies over mogelijke interventiestrategieën binnen het strafrechtelijk opsporingsonderzoek in samenwerking met het opsporingsteam, projectleiding en rechercheurs.

Functie-eisen

• Je hebt ten minste een hbo bachelor-diploma, het liefst in een juridische, data-science, econometrie of financieel-economische richting.
• Je hebt minimaal één jaar ervaring met het analyseren van grote hoeveelheden informatie.
• Je hebt ervaring met het ontwikkelen van hypotheses en scenario’s, het genereren van sturingsinformatie en het adviseren hierover.
• Je hebt ervaring met het maken van query’s.
• Je kunt werken met data vanuit verschillende datastructuren.
• Je hebt aantoonbaar kennis van analyse in het opsporings- en intelligencedomein op operationeel, tactisch en strategische niveau.
• Je hebt een training operationele criminaliteitsanalyse succesvol afgerond of je bent bereid dit te doen.
• Je bent algemeen opsporingsambtenaar of bereid om deze bevoegdheid te halen.

Jouw competenties?

• analyseren
• oordeelsvorming
• creativiteit
• samenwerken
• flexibiliteit

Wat is nog meer belangrijk?

Je hebt er zichtbaar plezier in om te speuren en je hebt doorzettingsvermogen. Je neemt veel initiatief en bent creatief. Door jouw vindingrijkheid vind je voor ieder probleem een oplossing. Om je doel te bereiken, ben je niet bang om ongebaande paden te bewandelen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, en je weet anderen dan ook mee te nemen in jouw redeneringen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveau schaal 9, schaal 10 en schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.519 – Max. €4.605 (bruto)
Dienst­verband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36
Rijbewijs B

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. 

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

* Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die *korter dan twee jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of *bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject of *(invulveld) niet als eerste in beschouwing genomen. 

Een (online) voorselectietest of een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten). Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. 
Wanneer de exclusieve openstelling voor kandidaten met een Van Werk Naar Werk status geen kandidaten heeft opgeleverd, zullen de gesprekken op 7 juli en het daaropvolgende assessment op 14 juli plaatsvinden. 

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Voor meer informatie over deze vacature
Anja Huurdeman
06-53721377

Marcel de Kam
06 18 60 35 84

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure
Maria Hallensleben
06-27063246

Solliciteren?

Extern solliciteren
Belastingdienst/FIOD nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SOLLICITEREN OP EXTERNE SITE

 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.